Hank en Kittekat

Thaise Tips

Mocht een van de tien trouwe lezertjes overwegen om naar Thailand te gaan, lees dan eerst eventjes deze praktische informatie.

Thailand wordt bevolkt door honden, zandvlooien en muggen. Neem gerust van mij aan dat:

1) zandvlooien nooit slapen en elk moment van de dag en nacht klaar liggen verstopt onder dat mooie witte zand, om je zo gruwelijk aan te vallen – dit doen zij in hordes van tienduizend – met de snelheid van het licht. ‘Euh’, denkt de argeloze blonde toeriste, net gesettled op haar gebloemde stranddoek, ingesmeerd met faktor 20, ‘wat een vreemde prikjes’ en zij draait zich maar weer eens om. FOUT. De naieve vrouw is nu prooi geworden van de immer hongerende zandvlooien, bloeddorstige wezens. EVIL.

2) thaise muggen maken geen zoemmmmmzoemmmmm geluid, neen, zij zijn zo stil en zo klein en houden zoveel van je bloed en vinden het niet tof om te zien dat je been meer gepakt is door de vlooien dan door hun (jaja, ik schrijf lekker hun, op z’n Wim Kiefsts). Dat haten ze en zullen altijd proberen om de score weer gelijk te trekken.

3) honden zijn de werkelijke eigenaren van Thailand. Zij proberen zo lief mogelijk te doen, ze zullen je heel sneu gaan aankijken waardoor zelfs de meest hondenhaatser een beetje begint te smelten – bij gebrek aan lieve katjes om te knuffelen -. FOUT. Honden pissen tegen palmbomen en gaan loeihard blaffen tegen andere honden, ’t liefst ’s nachts wanneer je net lekker ligt te slapen onder je klamboe netje na een zweterige *##@%%**.
Honden kluiven. Ze kluiven zelfs op de mooiste schelpen die je vindt op het strand.
Honden stinken.

 1. Vakantie vieren is een strijd op Leben und Tod.

 2. Das ist der wahrheid als eine Koe, dr. Loki! Gluchlich werken de anti-allergiepillen als een tierelier waardoor de transformatie tot wandelende – weliswaar gebruinde – bult net niet heeft kunnen plaatsvinden. Dat doet wonderen met je humeur!

  *wondert met humeur*

 3. Leonardo di Cabrio was ook niet in opperbeste stemming tijdens de opnames van ‘Das Strand’: http://www.nimbacreations.com/Library/Zombie-large.jpg

 4. http://global-dvc.org/Sandfly-and-match.jpg
  One, two, strike and you’re out…
  Kus, motomuis

 5. Lucifers meenemen op volgende vakantietrip. Maakt mentale aantekening. Vergeet spontaan alles weer door ENORME jetlag.

 6. jammer dat juist die beesten de tsunami overleefd hebben. Voortaan rieten matjes mee, lange mouwen en broek, antimuggenspul mee en met een katapult blijven de honden ok uit de buurt.