Hank en Kittekat

Zweven

De bruiloft komt dichterbij. In mijn hoofd ontwikkelen zich plaatjes: lange tafels, eten en drinken, muziek en vrolijkheid. Ik zie mijzelf lachen en ik voel de energie. Ik kijk om mij heen en zie Hank. Mijn man!

Vanochtend was er tijd om te ontstoffen. Een zaterdag waarop je in de klerenkast duikt en stapeltjes kleren herstapelt. Tussen mijn jurkjes hangt het rood fluwelen colbert van Ralph, bedekt met een laagje grijs stof. Ik veeg het weg. Zoveel mooie herinneringen. En ik voel me tijdloos, zwevend tussen de twee belangrijkste dagen van mijn leven.

  1. je hebt bruiloften en bruiloften. dit gaat er zo eentje worden waarbij je als genodigde een traantje wegpinkt. om vervolgens heimelijk een glas bubbels achterover te slaan, diep door te slikken, en gelukzalig de dansvloer op te slenteren.

  2. Dit is er ook zo eentje waarop ik aanwezig ben (en misschien een incidenteel traantje zal wegpinken). Nog maar 27 dagen!

  3. ik wil er ook zijn, en anders tranen wegpinken. liefs,