Hank en Kittekat

Dat kan oneenvoudiger

Vandaag moest ik bij een bedrijf zijn dat op de derde en vierde verdieping van een kantorenpand huist. Je zou denken dat je dan gewoon op de juiste bel moet drukken, maar nee, je moest eerst een handleiding lezen.

Toets de cijfercombinatie in die naast het bedrijf staat waar u heen wilt en sluit af met de toets waarop een belletje staat…

Echt waar. Er is iemand geweest die heeft bedacht dat het handiger is dat bezoekers eerst een willekeurige code (iets als 9436) in moeten toetsen en daarna pas op de bel mogen drukken. Als het nu een enorm kantoor was met vele, vele verdiepingen dan kon ik dit nog wel begrijpen. Maar hier zijn slechts 4 verdiepingen. Usability cruft.

Als je vanaf de vierde verdieping met een lift naar beneden wilt naar de uitgang op straatniveau, op welke knop druk je dan? Ik druk dan op diegene met het cijfer nul als die er is. Ik zou nooit zomaar op een knop met een letter, bijvoorbeeld een E, drukken, waarom zou ik? Tijdens het dalen las ik de handleiding die bij de liftknoppen stond. De E bleek voor Uitgang te staan en de 0 staat natuurlijk gewoon voor 1e verdieping.

  1. Even mij twitterreply herhalen, uit luiheid: Je moest zeker bij de heer Kafka zijn?

  2. Foto’s dan toch zeker!

  3. Ik moest niet eens bij de heer Kafka zijn, in tegendeel. En de volgende keer dat ik er ben zal ik foto’s maken.

  4. Las Palmas tegenover de Holland – Amerikalijn in Rotterdam? Ook zo iets. Eerst de verdieping indrukken waar je moet zijn buiten de lift en dan pas erin stappen.