Hank en Kittekat

De huur betalen

Ik zal maar niet over mijn uiterst vermoeiende weekje met een nymphomane in Canada schrijven, daar houdt Kittekat niet van. Het was ook niet het mooiste of spannendste avontuur wat ik in Canada beleefde, wel het laatste: ik ben van haar weggevlucht, het werd mij te vermoeiend. In plaats daarvan zal ik vertellen over een suf avontuur wat ik een week hierna in Seattle beleefde.

Na mijn vlucht uit Canada kwam ik rond het middaguur aan in Seattle, de stad van grunge, de stad waar de zanger van Nirvana niet lang daarvoor was overleden. Helemaal volgens het cliché hoorde ik het geluid van een openluchtfestival. Er speelden wat bandjes voor een publiek van junks en alcoholisten. Ik raakte aan de praat met wat vroegdronken lui, dronk bier met ze en toen de avond viel werd ik uitgenodigd om bij ze te blijven slapen. Ik ben een week bij ze gebleven in een erg leuk huisje iets buiten het centrum, een student en een fotograaf die zijn carrière wel weer wilde oppakken maar daar wat moeite mee had omdat hij zijn apparatuur had ingeruild voor drank. Hij was van plan om zich ooit voor een hele dure auto te gaan gooien en de eigenaar daarvan dan aan te klagen en op die manier fortuin te maken. Ik hoop dat hij niks heeft gebroken.

Op een middag had ik een kratje bier gekocht. We zaten dat in een stevig tempo op te drinken, we waren al flink zat toen ineens de student zich bedacht dat de volgende morgen de huur betaald moest worden en dat ze helemaal geen geld hadden. Er brak een lichte paniek uit. Niemand die ze geld wilde lenen, en al wilden ze, niemand die geld had. De fotograaf haalde uit een keukenkastje een enorme zak met wiet. Die hebben we verdeeld over flink wat kleine zakjes en die zijn we, zo zat als maar kan, gaan verkopen in café’s in de stad.

De volgende ochtend werd ik wakker van geschreeuw. “Waar de fuck is mijn wiet godverdomme, mijn hele zak wiet is weg! FuckfuckfuckfuckFUCK!!” Nadat ik hem wees op de zak met geld begon het de fotograaf weer te dagen. Ik heb mijn roes uitgeslapen – ik had ineens genoeg van het lowlife alcoholistenleventje – en ben toen naar Mexico gelift, een prachtige reis.

Ik moest weer aan dit verhaal terugdenken toen ik laatst naar The Decline van NOFX luisterde, opgelucht.

“Jerry spent some time in Michigan
A twenty year vacation, after all he had a dime
A dime is worth a lot more in Detroit
A dime in California, a twenty dollar fine

Jerry only stayed a couple months
It’s hard to enjoy yourself while bleeding out the ass
Asphyxiation is simple and fast
It beats seventeen fun years of being someone’s bitch”

  1. OMG mijn man was vroeger slet EN een dealer!!

  2. en volgens mij is hij ook nog een chocoholic…(zie volgende pots)

  3. Henry / Hank Chinaski!