Hank en Kittekat

Ik ben een nerd

afbeelding van een ipod met pong er opVoor mensen die niet van nerdpraat houden, verderop staat een recept voor bij een goed glas wijn.
Het is officieel, Hank is een nerd. Ik heb gisteravond linux geïnstalleerd op mijn iPod. “Waarom zou je dat doen?” vroeg Kittekat mij nog? Omdat dat kan. Later, toen we keken wat je nu eigenlijk hebt aan linux op je ipod kwamen we bij de spelletjes. Kittekat wil nu ook een linux op haar roze ipodje om te kunnen pongen in de trein. Ik had na een minuut al last van mijn duim en bovendien heb ik een tyfushekel aan spelletjes.

Echt heel bijzonder is het niet, handiger dan het standaard besturingssysteem is het niet, en het heeft ook nog niet echt functies waarover ik een heel stuk zou moeten schrijven. Maar dat kan nog komen want het is nog in ontwikkeling. Dus…

Dronken koe
Grote pan (GROOT). Veel oregano en veel peper in de olijfolie. Zodra die heet is veel gesnipperde ui en veel knof er bij. Veel doorregen sudderkoevlees, veel rode wijn, veel geshlopte tomaat, allemaal er bij gooien. Veel kruidnagelen in een halve ui prikken en toevoegen. Wat laurierbladeren, wat ketchup (ketchup ja!), zout naar smaak en anderhalf uur laten sudderen. Kruidnagelui en laurierblad er uit halen. Nog twee uur laten sudderen. Serveren met puree (kruimige pieper, warme melk met boter, eierdooiers, peper zout, shloppen) of turkse pasta (lijken een beetje op grote rijstkorrels maar zijn veel lekkerder). Of wat anders, wat maakt het uit.
Maak VEEL. Want morgen is het nog lekkerder.

  1. Samen met de verse fritten van Martin Zwerts http://www.eetclub.com/2005/04/frituur-martin-zwerts-eindhoven.html is uw dronken koe een ware sensatie voor de smaakpupillen.

  2. nog maar een half uur op weg, maar wat ruikt het huis nu al lekker!

  3. “smaakpupillen”

    Dat is toch net zo erg als “Tot Sinas” of “de groenten hè!”

    Brrrrr @ ikiro

  4. Inmiddels voor de derde of vierde keer gemaakt. Steeds weer genoeg om zeker 3 dagen van te eten. Dit keer voor het eerste ook met Turkse pasta gegeten. Inderdaad erg lekker, maar ik wil toekomstig lezers nog een tip meegeven: Ga niet bij uw lokale Turk om de hoek vragen naar ‘Turkse pasta’. Dat snappen ze niet. Bulgur heet het. En het is lekker.

  5. Toevallig. Hebben wij net ook gegeten. Een betere tip is om de turkse paste te halen bij de Griekse traiteur Romios, toevallig bij jullie om de hoek, farquaad. Ze hebben het kant en klaar, met een tomatensausje maar ze verkopen ook losse pakjes.

  6. Die Turkse pasta waar jij het over hebt is dus, in tegenstelling tot wat ik hierboven beweer, iets heel anders dan Bulgur. We hebben namelijk net wat eten gescoord bij Romios. Onder andere een pasta die “lijkt op grote rijstkorrels” voorzien van een tomatensausje.

    Dat Bulgur spul is dus gebroken tarwe korrel. Iets heel anders, maar ook geniaal met bovenstaand recept.