Met een beetje mazzel zijn de supermarkten nog open nu je dit leest. Dan kan je nog snel die smerige kalkoen wegdonderen en wat andere ingrediënten kopen om een Ladderzat en Gewillig Kippetje te braden.
Was een flink kippetje, droog haar af en bepeper en bezout haar. Prik gaten in een citroen en stop deze in de hol van het kippetje. Leg het kippetje in een ovenschaal. Leg ook aardappeltjes, olijven en lekkere vette spekkies in de ovenschaal, om het kippetje heen. Overgiet het geheel met een halve liter rode wijn en het vocht uit een potje kippenbouillon. Doe de ovenschaal in een heel hete oven en overgiet het kippetje elk kwartier met de wijnbouillon. Na twee uur is het kippetje bijzonder gewillig.
Update: wellicht nóg lekkerder, een Ietwat zuur edoch zeer gewillig kippetje
Aha, Dier in Wijnsaus. Ga ik ook eens proberen dit weekeinde.