Als je niet van mooie foto’s of goede doelen houdt dan staat er verderop een recept voor bij een glas wijn.
Het is een beetje raar om reclame te gaan maken voor een veiling van foto’s waarvan je er best zelf een of vier in je bezit zou willen hebben. Maar goed, als jullie beloven om níet te bieden op juist die foto’s die hier mooi zouden hangen in de woonkamer, dan vertel ik wel even over dit buitenkansje. Op 9 december worden er foto’s van onder veel meer Ed van der Elsken, Eva Besnyö, Dana Lixenberg, Ad Windig geveild in de Odeon in Amsterdam. De veiling wordt georganiseerd door Young in Prison, een stichting die zich sterk maakt voor jonge gevangenen in landen waar je echt helemaal niet in de gevangenis wilt zitten. Meer informatie over de veiling en over de stichting vind je door op de links te klikken.
Pasta di Hank
Oregano, tijm en peper in de olie. Heet laten worden. Gesnipperde ui en knof er bij. Glazig laten worden. Rundergehakt toevoegen en rulbakken. Veel witte wijn, scheut ketchup (ketchup ja) stukkies tomaat, fijngehakte zwarte olijven, plak echte feta (van schaap of geit dus). Laten pruttelen. Verse pasta kort voorkoken. In ingevette ovenschaal leggen. Gehaktsaus er overheen. Geraspte kaas er overheen. Bechamel maken en over de kaas schloppen. Best lang in een erg warme oven totdat er een bruine korst ontstaat. Watertandend blazen, happen en de mond branden. Wat duurt dat toch lang, afkoelen, als je honger hebt.
Variant die misschien nog wel lekkerder is: in plaats van de pasta en de bechamel kan je aardappelpuree (kruimige piepers, melk met roomboter, eierdooiers, peper en zout, pureren) gebruiken.
Mmmm. Ga ik vanavond eens uitproberen. Met veel witte wijn dus? Mmmm.
Natuurlijk niet echt idioot veel. Je wilt de saus uiteindelijk niet te dun hebben.
Oooh. Wijn in de saus? Ik dacht, we nemen elk een gigantisch groot glas erbij. Was wel lekker.
WIjn in de saus en wijn er bij, zo hoort het eigenlijk.